Commercial

New England Public Radio

New England Public Radio

Commercial
Springfield, MA

2014 WMAIA + WMBSLA Honor Award

KRA, with Jansen + Tsai (broadcast consultant) and Cavanaugh Tocci Associates, Inc., (acoustical consultant), designed the new home of New England Public Radio. The project was a gut rehab of 17,000 square feet on two levels in the Fuller Block, a National Historic Landmark building in Springfield, MA. The broadcast area includes studio/control room suites, interview booths, and a 500-square-foot broadcast and server equipment space.

Sip

Sip

Retail
Northampton, MA

2012 WMAIA Merit Award

Sip encourages customers to engage their "slow-coffee" brewing process. Counter seats allow for interaction with the barista; banquettes at the historic storefront windows create places to congregate in the light; fireplace seating inspires a moment to relax.  Birch trees, beautiful in their simplicity, are referenced in the graphics, fireplace, and plywood of the furniture and displays. 

Ode

Ode

Commercial Renovation
Northampton, Massachusetts

The design for this commercial space in downtown Northampton, MA embraces the history embedded in the existing structure, materials and textures, and reveals them as architectural elements. Simple, clean forms, efficient space planning, and raw finishes give the space an industrial feel and become an ideal backdrop for the elegance of women’s clothing, poetry readings, and art gatherings.

New England Environmental

New England Environmental

New Construction
Amherst, Massachusetts

LEED Platinum

Part of a two-phase development that consists of two, 2-story, wood-frame office buildings, the first phase houses offices for New England Environmental, Inc., an environmental consulting firm who will occupy approximately 5,000 square feet of the 9,600 square foot building, and tenant space for lease.

Deerfield Inn

Deerfield Inn

COMMERCIAL RENOVATION
Deerfield, MA

Deerfield Inn underwent a major renovation after being flooded by Tropical Storm Irene. The renovation restored their banquet facilities, expanded the tavern, created a fireplace dining area, and reconfigured their fine dining room. As it is a part of Historic Deerfield, we maintained the traditional and welcoming feel of the Inn while updating interior finishes, lighting, and HVAC systems.

Kuhn Riddle Architects Office

Kuhn Riddle Architects Office

Renovation
Amherst, Massachusetts

As part of a larger adaptive reuse of the Amherst Cinema Building, our own offices allowed us to build what we hope is a model of sustainability for future clients.  “Green” features include: open floor plan with ample daylight, locally fabricated workstations made of wheatboard, locally grown and sustainably harvested ash flooring and trims, all-natural flooring made from linseed oil and cork, and a 5KW rooftop solar array that generates approximately 16% of the office’s electrical needs.

Amherst Cinema

Amherst Cinema

Renovation
Amherst, Massachusetts

A multi-use conversion of an unoccupied, 1920s town-center cinema to include a new 3-screen cinema addition, retail, restaurant and office space. Includes LEED-eligible offices for Kuhn Riddle Architects.

Greenfield Cooperative Bank

Greenfield Cooperative Bank

Adaptive Reuse
Greenfield, Massachusetts

This town-center adaptive re-use project, in Greenfield Massachusetts, converts a former Packard dealership into corporate offices for Greenfield Cooperative Bank.  The building includes 11,900 square-feet of renovated office space on two levels and a 5,900 square-foot basement level parking garage.  Improvement included all new windows, building insulation, mechanical and electrical systems.

Northampton Cooperative Bank

Northampton Cooperative Bank

New Construction
Florence, Massachusetts

Branch office of a local bank with retail and commercial space. The small site and adjacency to a residential neighborhood required an integrated approach to the program. Siting the two buildings across a common area allows each structure to have a presence on the street as well as visible parking. Landscaping in front softens the street line and gives space back to the public for benches and shade. The project received an Award from The Northampton Historical Commission in 2006.

Cowls Showroom

Cowls Showroom

New Construction
Amherst, Massachusetts

5,280 square feet of new kitchen and bath showroom and a design center addition that includes display space for cabinet and door hardware as well as doors and windows.  The new showroom has its own identity and entrance so that it can operate at different hours from the lumber and hardware store, yet is able to open up to these other spaces during normal business hours.

The Farm Table at Kringle Candle

The Farm Table at Kringle Candle

Addition/Renovation
Bernardston, MA